BingoLotto firar 25 år

Det populära TV4-programmet BingoLotto firade för några veckor sen 25 år. Programmet gästades då av den första programledaren Leif ”Loket” Olsson. Det kan kännas som en evighet sen han stod i rutan och programmet har verkligen en lång historia.

4756734-bingolotto

Att spela bingo har länge varit väldigt populärt, speciellt bland pensionärer. Men innan programmet BingoLotto började visas så var bingon inte alls lika populär som den varit under de senaste 25 åren. BingoLotto är ett av Sveriges alla största lotterier i modern tid.

BingoLottos historia

Lotteriet instiftades faktiskt redan för 26 år sedan, 1988. För att få ett ökat intresse för spelet anordnade man bingodragningar. Dessa började direktsändas i en egen TV-kanal som hette Kållevisionen och kanalen kunde ses av hela Göteborgsområdet. Numera sker inte dragningen i tevesändningen utan vinsterna är fördelade långt innan. Programmet är faktiskt bara ett spänningsmoment. Under BingoLottos långa historia har det hänt att det blivit fel i presentationen av fördragningen. När programmet hade premiär 1989 gick det alltså i Kållevisionen och Leif ”Loket” Olsson agerade bisittare. Efter två år på Kållevisionen ville ägarna av lotteriet att BingoLotto skulle bli tillgängligt för hela Sverige och man började sända programmet på nylanserade TV4. 1991 hade programmet premiär på TV4 och det var starten på en enorm framgång. Läs mer. Inför första programmet sålde man 75 000 lotter. BingoLotto sänds nuförtiden i TV4s andra kanal Sjuan.

Vad går spelet ut på?

I BingoLotto går spelet ut på att man under veckan köper bingolotter av föreningar och i spelbutiker. Dessa lotter fyller man i framför TV-rutan och det brukar oftast vara tre eller fyra spel per program. Får man fem rätta nummer i rad, antingen vågrätt eller lodrätt får man bingo. I lotteriet kan man vinna allt från kontantvinster och en ny lott, till resor och varuvinster.