Jackpot i Poker SM för Adam

Nyligen avgjordes årets upplaga av Poker SM och den spelare som kammade hem vinsten är den före detta Luleåbon Adam Jonsson som numera bor i Stockholm – och han vann inte bara ära, utan han fick även en halv miljon kronor i prispengar.

– Det känns overkligt. Som pokerspelare så är det ju den största turneringen i Sverige så det är ju ganska prestigefyllt och det känns stort.

Så säger vinneraren av Poker SM i en intervju med tidningen NSD om hur det känns att ha kammat hem förstaplatsen i turneringen som också gav honom prispengar på en halv miljon kronor. Men att lyckas vinna i den här typen av tävlingar är ingen dans på rosor, det innebär mycket träning i poker och det tar år att komma upp till den här typen av proffsnivå. Adam, till exempel, började spela poker år 2008 men det var inte förrän år 2013 som han valde att göra detta till sin karriärsväg och lämnade då både Luleå och jobbet som värdetransportör på ett säkerhetsföretag för att pröva lyckan i huvudstaden. Och visst har det gått bra för honom men han står fast vid att det inte handlar om tur för att vinna i poker online eller i fysiska turneringar, utan att det snarare handlar om engagemang och erfarenhet för att bli en bra pokerspelare vilket kräver en hel del tid. Han tillägger bland annat i en kommentar till tidningen att poker är precis som det är med allt annat: det krävs mycket träning och ju mer man tränar desto mer så lär man sig med tiden och det innebär många timmar framför pokerborden. Så vad är hans plan nu då, som 2018 års vinnare i Poker SM? Att spela fler stora turneringar, både i Europa och i USA exempelvis för det är något som han inte gjort förr och snart stundar både Poker EM och Poker VM där han kan få möta fler pokerspelare av samma kaliber som sig själv.