Även världens bästa kan förlora

Vad har världens bästa pokerspelare hamnat i blåsväder för? Och vad är egentligen ”to fold” när man spelar poker?

pexels-photo-5Världens bästa pokerspelare utnämns av många vara en person som heter Phil Ivey. I Aftonbladet skrivs det om hur han vann hela 62 miljoner kronor i kortspel men nu blivit anklagad för fusk och blivit av med vinsten. Tydligen misstänker man att han tillsammans med sin vän upptäckte en defekt i kortleken och på så sätt drog fördel av det i spelet – som ledde de båda till vinst. Det här med att verkligen satsa allt och vinna kan ibland slå till fel, i alla fall om det visar sig att man fuskat. Det visar också att även världens bästa kan förlora ibland.

Vid tre tillfällen under 2012 vann Phil Ivey, av många kallad ”världens bäste pokerspelare”, motsvarande 62 miljoner kronor på baccarat tillsammans med vännen Cheng Yin Sun på Borgata Casino i Atlantic City – Aftonbladet

Ibland är det bästa alternativet ”to fold”

Tidigare skrev det om vad det innebär att gå ”all in”, ett populärt uttryck i såväl poker som i mycket annat där det handlar om att satsa. Vad man nu satsar kan vara all sin kraft, alla sina marker i ett spel eller bara sina förhoppningar. Det hela beror lite på. Vad är då motsatsen? Jo, det är ”to fold”, att lägga sig. Det innebär att man ger upp sin chans att kunna vinna potten men en behöver inte heller lägga in mer pengar i den, och riskerar alltså inte att förlora mer. Detta i poker även det.

Andra pokerslang som många kanske inte känner igen är bland annat ”fish” som syftar på en riktigt dålig spelare. Ordet ”bluff” handlar om att satsa med en dålig hand i hopp om att motståndaren ska lägga sin hand.