Vem är största stjärnan i NBA?

Basket har aldrig varit en riktigt stor sport i Sverige och det finns idag inga data- eller tv-spel som är fokuserade på den svenska marknaden. Det finns dock massor av spel för NBA-ligan och dessa spel är inte bara populära på den amerikanska marknaden utan även för den svenska.

Frågor du en ung kille eller tjej om vem som är den största stjärnan i den svenska basketligan kommer de antagligen få det svårt att nämna mer än ett par namn. Frågar du däremot vem som är den största stjärnan i NBA kommer det antagligen bli en het diskussion om vem som är den bästa spelare av Kobe Bryant eller Lebron James.

Att svenska ungdomar har så pass bra koll på NBA beror antagligen uteslutande på data- och tv-spel. Det sänds idag väldigt lite NBA basket i svensk tv men ändå kan många relatera till ett spel och på det sättet rabbla startfemman i Los Angeles Lakers eller Boston Celtic.

Tv-spelen blir på detta sätt ett väldigt intressant sätt att marknadsföra en liga som exempelvis NBA. Desto fler personer som spelar spelet, desto fler kommer vara intresserade av faktiskt kunna se sporten. Och om det väl får tillgång till matcherna kommer det redan ha en väldigt bra koll på ligan.