B I N G O

Visst finns det en hel del olika spel på nätet att välja bland, kanske vill man spela poker eller så kanske man vill spela casino, men något som också finns att välja på är gammalt hederligt bingospel!

666582-bingo-balls

De flesta förknippar spelet Bingo med programmet Bingolotto eller mörka bingohallar i skymundan där gamla tanter och farbröder spelar om småslantar. Men sanningen är att bingospel kommit till en helt ny nivå och finns numera att välja som alternativ till de andra typerna av onlinespel om pengar. Så man kan verkligen säga att svensk bingo på nätet fått sig ett rejält uppsving! Men en plats där bingo dock är på väg att försvinna är i Boxholm när den 25 år gamla bingohallen på Parketten kommer att läggas ned, vilket du kan läsa mer om här. Likaså skriver DN om hur svensk bingo är nere för räkning, i alla fall om man ser till bingohallarna där man kämpar för att få bingohallen att bli mer som en ungdomsgård – fast för den äldre generationen!

Renoveringar för att locka

Bingo är ett spel som varit populärt ända sedan starten och för att fortsätta locka spelare försöker bingoarrangörerna med mängder av olika knep. Till exempel går det flera reklamfilmer på TV om diverse spelsajter med bingotema som riktar sig mot en viss målgrupp och de redan befintliga bingohallarna renoverar, snyggar upp och fräschar till sina lokaler. Exempelvis skriver tidningen Helsingsborgs Dagblad om hur den anrika bingohallen i staden nu byter lokaler för att flytta spelarna från mörker likt en bunker till ljusa och fräscha lokaler på annan plats, vilket oxåp enligt artikeln är menar att locka nya besökare. Dock kommer denna bingohall inte att följa trenden med att digitalisera spelet som de flesta andra hallarna valt att göra, utan kommer även fortsättningsvis att låta sina spelare få skriva på papper – och alla bingohallens vinter går till olika idrottsföreningar.