Spel i alla dess former

Roliga spel verkar det finnas gott om nuförtiden, och inte bara i butikerna utan även på nätet. Faktum är att de flesta spelen som spelas idag spelas just på nätet, och allt färre verkar köpa klassiska spel som sällskapsspel och andra kortspel.

Nätet har helt enkelt tagit över allt vad gäller spelteknik och utveckling av spelandet. Kanske är det också just därför som allt fler väljer att spela spel på nätet, istället för att köpa vanliga spel som fanns förut.

Moderna spel

Man kan väl helt enkelt konstatera att de nya moderna spelen lockar helt enkelt fler ungdomar till att spela, men även de vuxna. Även om de flest vuxna nog hellre kollar på champions league än att spela Zelda framför datorn. Men faktum är att allt fler vuxna verkar syssla med spelande, även om det nog då snarare handlar om poker- och casinospel på nätet. Spel som faktiskt inte minderåriga får spela, då det oftast är pengar man spelar om och det får man inte spela om förrän man är 18 år i Sverige.

Då är det nog bättre att ungdomarna spela krigsspel eller vad dom nu gillar, än att man skapar sig något form av beroende i en sådan tidig ålder. Det är helt klart något man ska undvika så länge det bara går. Då är det bättre att man låter barnen spela vad dom vill, istället för att dom hamnar i något form av spelträsk längre framöver.