Poker – så började det

Vare sig man väljer att spela online poker eller med sina vänner är det en av mest spännande sysselsättningarna som finns. Man antar att spelet spreds från New Orleans till resten av USA, först norrut med flodbåtarna på Mississippi och sedan västerut med nybyggarna. Poker har med andra ord varit en populär sysselsättning länge, även om spelet förändrats en hel del under denna tid. I en av de första beskrivningarna som finns nedtecknad spelades det med endast 20 kort.

Dagens popularitet för poker kan förklaras med två händelser. Den första är när World Series of Poker drog igång 1970. Tack vare denna turnering fick pokern sina första superstjärnor, och de första pokerböckerna gavs också ut under detta årtionde. Under det följande årtiondet blev poker så populärt att det förekom i minst tio avsnitt av Star Trek: The Next Generation.

Nästa stora ökning för pokern kom kring millennieskiftet. Det var då som pokersajterna på internet slog igenom, och det var även då som hole card-kameran började användas. Den senare användes för att filma deltagarnas slutna kort i tv-sända turneringar, och gjorde att poker blev betydligt mer intressant för tv-tittarna. Tack vare kameran blev poker även högklassig tv-underhållning, vilket stimulerade fler till att börja spel poker online och med sina vänner.